Türkiye Maarif Vakfı Türkçe Öğretimi Faaliyetleri

Çok dillilik ve çok kültürlülüğün bir zenginlik olarak kabul edildiği günümüz dünyasında Türkiye Maarif Vakfı faaliyet yürüttüğü okullarda yabancı dil öğretimine büyük önem vermekte, bilhassa Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi konusuna ayrıca eğilmektedir.

Türkiye Maarif Vakfının eğitim politikasında Türkçeye yapılan yatırım Türkiye’nin geleceğine yönelik yapılan bir yatırım olarak değerlendirilmekte, bu minvalde Türkçe öğretimi faaliyetleri sistemli ve etkin bir şekilde yürütülmektedir. Liseden mezun olan öğrencilerinin B2 seviyesinde Türkçe kullanmalarını hedefleyen Vakıf, okul öncesi kademesinden ortaöğretim kademesine kadar halihazırda 43.000 öğrenciye Türkçe eğitimi sunmaktadır.

2020 DİLLER İÇİN AVRUPA ORTAK BAŞVURU METNİ: ÖĞRENME, ÖĞRETME VE DEĞERLENDİRME

Avrupa Konseyi tarafından 2020 yılında Fransızca ve İngilizce olarak yayımlanan Diller için Avrupa Ortak Başvuru Metni: (D-AOBM) Öğrenme, Öğretme ve Değerlendirme Tamamlayıcı Cilt, Milli eğitim Bakanlığına bağlı Türkçe ve Dil Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Merkezi (TDE-ARGEM) koordinasyonunda Türkçeye çevrilerek yayımlanmıştır.

Dünya genelinde dil öğrenenlerin dil becerilerini tanımlamak için kullanılan bir başvuru metni niteliğindeki bu esere (PDF) aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

EFAD - "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Özel Sayısı

Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı nedeniyle Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 2021 yılını anma ve kutlama yıldönümleri arasına almıştır. Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile de bu yılın “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bu nedenle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi (EFAD), “Yunus Emre ve Türkçe” özel sayısı yayımlamıştır.

Yabancı Öğretmenlere Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'de görevlendirilen yabancı uyruklu öğretmenlerin Türkçe yeterliklerinin ölçülmesi için sınav düzenleme hazırlıklarına başladıklarını belirterek, çalışmayı öncelikle Fransa'dan görevlendirilecek öğretmenlerin Türkçe okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin değerlendirilmesi amacıyla yürüteceklerini bildirdi.

Bakan Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) e-Sınav merkezlerinin kapasitesinin arttırılması hazırlıklarını ve bu merkezlerde yürütülecek dört beceride Türkçe yeterliliklerinin ölçülmesine yönelik yeni planlamalarını açıkladı. Bakanlık olarak 2019'da hayata geçirdikleri yeni uygulama ile ilk kez okuma, yazma, konuşma ve dinlemeyi kapsayan dört beceride Türkçe sınav pilot çalışması başlattıklarını hatırlatan Selçuk, şunları konuştu:

Online Türkçe Testler - Türkçenizi Test Edin

Testler "Türkçestan – Türkçe Öğretim Merkezi" tarafından geliştirilmiştir.

Ücretsiz ve online bir testtir.

Testinizi seçin ve teste başlayın.

Çoktan seçmeli sorulara cevap verin.

Süre kısıtlaması yoktur.

Her seviyede 15 soru vardır.

Test bitiminde size yaklaşık yüzde puanı ve test sonucu bildirilecektir.

Testin bitiminde doğru ve yanlış cevapları görmeniz mümkün değildir.

 
Not:
Bu bir TÖMER Sertifika Sınavı değildir.
Sonuçlar sizin yaklaşık olarak seviyenizi gösterir.
Test sonuçlarını resmi veri olarak kullanamazsınız.