Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS): TÜRKÇENİN SINAVI

Türkçe Yeterlik Sınavı

Dil öğrenmek, yaşadığımız yüzyılın önemli gereksinimlerinden biri hâline geldi. Artık insanlar bilgiyi çeviri ya da uyarlama eserlerden değil, doğrudan kaynağından öğrenmek istiyor.
Yurt dışındaki Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinin eğitim ve kültür faaliyetleri köklü bir tarihten ve kültürel altyapıdan beslenen dilimize yönelik ilgiyi daha da artırıyor.
Japonya’dan İngiltere’ye, Güney Afrika’dan Rusya’ya dünyanın pek çok ülkesinde insanlar Türkçe öğreniyorlar.
Türkçe Yeterlik Sınavı, kısa adıyla TYS de işte tam burada karşımıza çıkıyor. Türkçe bilgisini belgelendirmek isteyen adaylar için uygulanan bu sınavda okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerileri ölçülüyor.
Sınavda başarılı olan adaylar, hem Türk üniversitelerine kabulde bir adım öne geçiyor hem de kabul sonrasında bir yıl Türkçe hazırlık sınıfı okumaktan muaf oluyorlar. Türk şirketlerinde yapılan iş başvurularında genellikle Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe Yeterlik Belgesi’ne sahip olanlar tercih ediliyor.


TYS’nin uluslararası ölçekteki bundan önceki uygulaması, 21 Eylül 2013 tarihinde yapılmıştı. Bir sonraki uygulaması ise, önümüzdeki günlerde yapılacak.

Sınav Başvuru Tarihleri: 16.12.2013 - 15.01.2014
Sınav Tarihi: 18.01.2014
Sınav Yerleri: Yunus Emre Enstitüsü ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri

Daha fazla bilgi için TÜRKÇE YETERLİK SINAVI web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR