Cram – Bilgi kartları ile eğlen, öğren, öğret

Cram – Bilgi kartları ile eğlen, öğren, öğret

Cram, etkileşimli içerikler oluşturmak için kullanılabilecek basit web 2.0 araçlarından biridir. Cram ile hızlı bir şekilde bilgi kartlarından, eşleştirme sorularından oluşan etkili dijital içerik hazırlamak, başkalarıyla paylaşmak, hatta başlarının hazırladığı içerikleri derslerimizde kullanmak mümkün.

Cram; hazır şablonu ve bu şablonla oluşturulan oyunu ile diğer birçok web 2.0 araçları arasında ön plana çıkmaktadır.

Tek yapmanız gereken siteye üye olarak sağ üstte bulunan Create Flashcards (Bilgi kartı oluştur) bağlantısına tıklamanız. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran açılacak.

Buradaki kartların ön (front) ve arka (back) yüzlerine istediğiniz ders içeriklerini yazıp (Kelime-Resim, Türkçe-İngilizce, Soru-Cevap, Ülke-Başkent vb.) nasıl bir ürün ortaya çıktığını görebilir derslerinizde kullanabilir, öğrencilerin eğlenirken öğrenmelerini, öğrenirken eğlenmelerini sağlayabilirsiniz.

Cram ile içerik oluşturduktan sonra bunlar karşımıza 4 farklı şekilde gelmektedir.

Flashcards, Memorize, Test ve Games

Bu menüler aracılığı ile oluşturduğumuz kartları yeniden düzenleyebiliriz (Flashcards ). Bunun yanında bu kartları kullanarak öğrenmek (Memorize), test yapmak (Test), ve oyun oynamak  (Games) mümkün.

 

Cram uygulamasını cram.com web sitesi üzerinden kullanabileceğiniz gibi Android ve IOS tabanlı cihazlarınızdan da kullanabilirsiniz.

Hazırlanan içerikler bilgisayar veya mobil cihazlarda kullanılabileceği gibi çıktı da alınarak kağıt tabanlı da kullanılabilmektedir.

 Genel Özellikleri

  • Soru ya da resim kullanarak karşısına cevapların yazılabildiği kart oyunudur.
  • Hazırlanan etkinlikleri tekrar düzenleyebilir, kaydedebilir ve istendiğinde tekrar kullanılabilir.
  • Hazırlanan içerikler başkalarıyla paylaşılabilir, başkalarının içerikleri derslerde kullanılabilir.
  • Dersi daha iyi kavramalarına olanak sağlayacak, öğrenmelerini teşvik edecek bir uygulamadır.
  • Birden çok duyuya hitap ettiği için öğrenmeyi ve kalıcılığı artırır.

 

Cram kullanımı ücretsiz ancak sitede içeriklerin yanında reklamlar gösterilmektedir. Bunu da uygulamanın eksi yanı olarak zikredebiliriz.

 

Basit soru cevap tekniğinden kurtulmak, gelişen teknolojiyi ve web araçlarını derslerde kullanarak etkileşimi ve öğrenmeyi üst düzeye çıkarmak isteyenler için önerilir…

İnceleyen ve Yazan: Tuğba Göksel

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR