Turkophone - Türkçe Konuşurların Akademik Dergisi

TURKOPHONE - Türkçe Konuşurların Akademik Dergisi

Modern dünyanın dil öğretiminde kabul ettiği standartları Türkçe öğretimine uygulamamız, dil öğretimi genelindeki ve Türkçe öğretimi özelindeki çalışmalarla dünyada takip edilir hale gelmemiz Türkçenin dünya milletlerinin istifadesine sunulması açısından oldukça önemli.

Bilindiği üzere son yıllarda özellikle yabancı dil olarak Türkçe öğretimine ilgi ve “Dilimizi nasıl daha iyi öğretebiliriz?” sorusuna yönelik çalışmalar arttı. Üniversitelerde yüksek lisans ve doktora programları açıldı. Yunus Emre Enstitüsü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı gibi kurumların ve Türkçe öğretim merkezlerinin faaliyetleriyle çeşitli toplantılar düzenlendi, Türkçe öğretim setleri yazıldı.

 Bu hızlı ilerleyişin tamamlanması açısından yapılan çalışmaların dinamizmini sağlayacak süreli yayınlara da ihtiyaç var. Takip ettiğim kadarıyla bazı üniversitelerimizin bu ihtiyaca yönelik girişimleri oldu. Bu bağlamda Sakarya Üniversitesi camiasından Dr.  Mustafa ALTUN ve Dr. Bekir İNCE Hocaların editörlüğünde 1. sayısı çıkan Turkophone dergisini altın değerinde ve zamanında atılmış bir adım olarak görüyorum.

Derginin; Türkçe ve dil öğretimindeki bilginin hızla ilerleyişini takip etme fırsatı verecek, dosya konularıyla belli alanlardaki acil ihtiyaçların çözümüne katkı sunacak uzun bir macerasının olmasını ümit ediyorum. Dilerim alana yeni ve derin bir soluk getirir.

http://www.turkophone.net/tr/ adresinden güncel sayıyı okuyabilir, makale gönderimi vb. konularda detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Metin IŞIKOĞLU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR