17 Ocak 2015'te Türkçe Yeterlik Sınavı Yapılacak

Duyurular Gösterim: 7667

Dünyada Türkçe öğretimi konusunda lider kuruluş Yunus Emre Enstitüsü 17 Ocak 2015 tarihinde uluslararası ölçekte Türkçe Yeterlik Sınavı yapacak. Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezlerinin bulunduğu ülkelerde ve Ankara'da eş zamanlı gerçekleştirilecek sınava Türkçe seviyesini öğrenmek isteyen herkes katılabilir.

Özellikle Türkiye’de üniversite eğitimi almak isteyen yabancıların ve yurt dışında yabancı okullarda eğitim almış Türk vatandaşlarının girdiği sınav, temel dil becerilerine yönelik bölümlerden oluşuyor.

Başarılı olan adaylar başarı durumlarına göre 2 yıl geçerli Türkçe Yeterlik Belgesi almaya hak kazanıyorlar. Adaylar bu belgeyle Türkiye’deki üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında Türkçe hazırlık sınıfı okumaktan muaf olabiliyor.

 

Adayların Türkçe Yeterlik Sınavı'na girebilmesi için yurt dışında Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezlerine, Ankara'da Yunus Emre Enstitüsüne şahsen başvurmaları gerekiyor. Başvuru, kimlik belgesi ya da pasaport ile yapılıyor.

Sınav hakkında daha detaylı bilgilere turkcesinavi.com internet adresi üzerinde ulaşılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR