Başarılı Olmanın Anahtarı - Asılgül Abdırahmanova

Kompozisyonlar Gösterim: 19464
 
Hepimiz hayatımızda başarılı olmak isteriz. Fakat nasıl olabiliriz? Hangi yoldan yürümeliyiz? Başarılı olmanın sırları nelerdir? Ben bu sorulara cevap vermeye çalışayım.
Bence ilk olarak insanın kendisine güvenmesi gerek, çünkü kendisine güvenen insan her şeye ulaşabilir. İnsan asla pes etmemeli, doğru yolu bulmalı. Hepimiz hayal kuruyoruz. Tabi ki hayal kurmak insana hiç zarar vermez ama insan yatağa yatarak tavana bakarak hayal etmemeli, çünkü böyle yaparak insan hiç bir şeye ulaşamaz, hayallerini gerçekleştiremez. Bence başarılı olmak isteyen insanın amacı olması lazım, çünkü insan amacını belirleyip ona doğru atılmaya gayret eder. Eğer insan amacına erişse tabi ki o başarıyı hissedebilir. Derste, işte başarılı olmak mümkündür. Mesela, öğrenciler sınavda yüksek puan almak için çok çalışmalılar. Tabi ki onlar yorulabilirler ama yüksek puan almak onların amacı ve amaca ulaşmak için öğrencilerin ter dökmeleri lazım, çünkü her şey öylesine gelmez. İnsanın kendisini düzeltmesi gerek. Ciddi, iffetli olmak gerek. Başarılı olmak için her şeyi bilgiyle yenebilir, bunun için insanın akıllı da olması gerek. Akıllı insan her sorunu çözebilir, doğru yolu bulabilir.
Başarılı olmak için bence hareketli de olma gerek. Bir yerde oturmayıp, vurdumduymaz olmayıp hareket etmek de gerek. Her insan hayatında hatalar yapabilir ve böylece kendi hatalarından doğruyu öğrenir, ders alır, yani böyle bir hata yapmadan önce düşünür. İnsanın ufku geniş olsa başarılı olabilir diye düşünüyorum. İnsanın matematiğe, kimyaya aklı ermiyorsa hiç bir şey olmaz. Beyninin çalışması gerek. Sıkıntılı durumlarda, sorunlar karşısında mantıklı olması gerek. İnsan bir işe başladığında o işi bırakmamalı ve sonuna kadar yapmalı. Hepimiz kendi işlerimizi bizim yerimize hiç kimsenin yapamayacağını anlayalım, kendimize güvenip inanarak başarılı olabiliriz. Başarılı olmak kolay değil. Zorlularla karşılaşabiliriz ama o zorlukları aşmalıyız, sabırlı olmalıyız. Tabi ki başarıya giden yolda birisi engel olabilir ya da bir şey olabilir ama biz sabırla yrümeliyiz.
Bence insanın amacı, iffetli, hareketli, gerçekçi olması lazım, eğer insan kararlı olursa başarılı olabilir. Bence başarılı olmak isteyen insan kendisine güvenmeli, çekinmemeli ve ileri görüşlü olmalı.
Yazan: Asılgül Abdırahmanova
(Türkçe Öğreniminde 4. ay)
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi
Okutman: Zehra Öztürk

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR