Başarının Sırları - Gülvira Maylibekova

          Günümüzde bütün insanlar başarılı değil. Bu durumda aklıma bir soru geldi ve ben bu sorunun cevabını şu anda bulmaya çalışacağım.
          Şu anda bizim hayatımız geçiyor, ama bazıları bunu anlamıyorlar ve daha çok vakit var diye düşünüyorlar. Ama maalesef öyle değil. Eğer insan başarılı bir insan olmayı isterse o zaman o şu anda amacına ulaşmaya çalışmalı. Hayatımızda ne kadar çok ve zor şeyler var, ama eğer insan bunları alt edebilse bence o zaman başarılı olabilir.
          İlk olarak insan kendine güvenip kendisine gerçek bir hedef koymalı. Tabi ki o, bu amaca ulaşmanın yollarını bulması gerekir. Ne zaman insan kendine güvenirse mutlaka istediği amaca ulaşır.
          Bu durumda herkes zorluklarla karşılaşabilir, bu hep oluyor ve olması gerek, çünkü kolay yollarla insan başarılı olamaz. Şöyle bir atasözü var: “Emek olmadan yemek olmaz.” Ben buna tümüyle katılıyorum, çünkü çalışan, kendine güvenen, kendi amacını iyi bilen insan başarılı olabilir, emek harcamadan yemeğe ulaşmak zordur.
          Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç “Başarılı olmanın sırları” konulu konferans vermiş. “Herkes her konuda bir şeyler söyleyebilir, fakat başarı, ancak bu sözleri hayata geçirmekle elde edilir” demiş. Ben de bunu duyduktan sonra söylediklerimi, istediklerimi tekrar düşünmeye ve hayata gerçekçi bakmaya karar verdim.
          Bence başarılı olmanın sırrı bilgidir. Bilgi hayatımızda önemli bir rol oynar. Bilgiyle biz kendimizden emin olabiliriz. İnsan çalışarak alim olur. Biz doğduktan sonra her şeyi öğreniriz, yalnış yaypabiliriz ama bu korkunç bir şey değildir. Her düşüş bir öğreniş. Hayatımızda düşüşler, yanlışlıklar, zorluklar, vb. olabilir. Eğer insan her şeyi halledebilse, o kendini dünyadaki en başarılı, mutlu ve zengin kişi hissedebilir. Başarılı olmanın anahtarı kendi ellerimizdedir belki? Ama her insan bunu bilmez, bu yüzden de onlar başarının yollarını bile bilmez, bunun farkında bile değillerdir.
          Başarının ikinci yolu da kendi fikrini nerede olursa olsun söylemeyi bilmektir. Bence bu çok önemli ve etkili. Kendine güvenebilmek de başarının küçük bir parçasıdır. Ayrıca başka başarılı, bilgili, eğitimli insanlardan fikir, tavsiye alabilmeli, çünkü onları dinlemekte fayda vardır. Bu gibi tavsiyelerden sonra biz düşünmek zorundayız.
          En önemilisi de insan sadece kendi duygularına, fikirlerine, düşüncelerine değil başkalarının fikirlerine de değer vermeli, çünkü bir insan tek başına gözle görülür başarılara ulaşamaz diye düşünüyorum.
          Bence tavsiyeler, fikirler başarılı olmanın yollarıdır. Ne kadar güzel, etkili ve faydalı fikirler! Değil mi?
          En sonunda ben de kendi fikrimi yazmalıyım. İnsanlara olan tavsiyem şudur: “Her insan istediği şeye ulaşabilir, hayatımız kendi elimizde. Sadece bizim doğru yöntemi kullanmamız lazım. Bir akıllı insan şöyle söylemiş “Bilgi insanı rahat ve içten yapar.” Kendi hedefinizi seçin ve ona ulaşmak için mümkün olan her şeyi yapın!”
          Yazan: Gülvira Maylibekova
          Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Hazırlık Sınıfı Öğrencisi
          Okutman: Zehra Öztürk


 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR