Online Türkçe Yeterlilik Sınavı (e-TYS)

Online Türkçe Yeterlilik Sınavı (e-TYS)

Duyurular Gösterim: 8055

Türkçe kurslarında temel, orta ve ileri kurları bitiren kursiyerlere sertifika verilmektedir. Bir belgenin geçerliliği veren kurum tarafından değil, bu belgeyle işlem yapacak olan karşı kurum tarafından belirlenir. Ayrıca Türkçe dil bilgisini derecelendirmek isteyen öğrencilere de Türkçe Yeterlilik Sınavı İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa SEM tarafından ONLINE yapılmaktadır.

SINAV ÜCRETİ: € 50,00

TOPLAM SINAV SÜRESİ: 2 saat (Online Yazılı + Konuşma)

SINAV ÜCRETİ SON ÖDEME TARİHİ: Sınav Randevunuzdan 1 gün önce

SINAV SAATİ VE GÜNÜ: Başlangıç: 16:00 Bitiş: 18:00

 

SINAV ŞEKLİ

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim görevlileri tarafından hazırlanmış olan Türkçe Yeterlilik Sınavı; Okuma, Dinleme, Yazma ve Konuşma Bölümleri olmak üzere 4 ana bölümden oluşur. Sınav süresi konuşma bölümü hariç 2 saattir. e-TYS Sınavımızın Yazılı Kısmı 80 çoktan seçmeli ve açık uçlu  sorudan oluşmaktadır ve uzaktan eğitim platformu üzerinden video kayıt da dahil edilerek online yapılmaktadır. e-TYS Sınav linki adaylarımıza mail ortamında sınav günü gönderilecektir. Konuşma Kısmı ise ZOOM Platformu üzerinden yine kayıt altına alınarak karşılıklı görüşme biçiminde yapılmaktadır. Adaylarımız teknik alyapılarını hazırlamaktan kendileri sorumludur.

Sınav sonuçları, Avrupa Dil Portfolyosuna göre değerlendirilmektedir. Düzeyler şu şekildedir:

A1 – A2 (Temel Seviye)

B1 – B2 (Orta Seviye)

C1 – C2 (İleri Seviye)

Sınavdan alınacak olan sonucun yeterli olup olmadığı, belge ile başvurulacak kuruma bağlı olmakla birlikte A1 ve A2 seviyesinin genel anlamda başarısız olduğu kabul edilmektedir. Sınav sonucunda verilen belgenin Türkiye’deki tüm üniversitelerde geçerliliği vardır.

Yeterlilik sınavlarımızın Yazılı Kısmı her hafta talep oluşturularak Salı ve Cuma günleri 16:00 – 18:00 saatleri arasında Konuşma Kısmı da yazılı sınavdan sonra  aynı gün içinde yayınlanan programa göre yapılacaktır.

KİMLER KATILABİLİR?

SINAV SONUÇ BELGESİ

e-TYS Sınav sonuç belgeleri, sınavdan bir sonraki 7 iş günü içinde Merkezimizden teslim alınabilir veya talep etmeniz halinde Posta yolu ile tarafınıza gönderilecektir.

GEREKLİ BELGELER VE ÖDEME

Adayların, sınava girmek istedikleri günü seçerek, Ön Kayıt yaptırmaları ve Halk Bankası EUR hesabına Sınav Ücretlerini  İBAN: TR34 0001 2009 8200 0058 0004 25  yatırmaları gerekmektedir.

Bankadan alacakları dekont ve Pasaport kimlik sayfasını tarayıp Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine mail ortamında göndermeleri gerekmektedir.

 

BANKA HESAP BİLGİLERİ

TÜRK LİRASI HESABI
Banka Adı: Halk Bankası
Şube Adı: Beyazıt Şubesi
Şube Kodu: 0820
Hesap No: 04000325
İBAN No: TR02 0001 2009 8200 0004 0003 25


EURO HESABI
Banka Adı: Halk Bankası
EUR İBAN: TR34 0001 2009 8200 0058 0004 25

RANDEVU VE KAYIT İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

NOT:*** Merkezimize yapılacak olan eğitim ödemelerinin veya ön kayıt ücretlerini Halk Bankası IBAN numarasına veya Hesap No yatırılması halinde Yapılan ödemelerde; Alıcı adı kısmına : İ.Ü.C. Sürekli Eğitim Merkezi Açıklama Kısmına : Adınız-Soyadınız ve hangi eğitim(Eğitim adını kısaltarak yazabilirsiniz. ) olduğunu mutlaka yazınız.Aksi takdirde yapılan ödeme size ait olduğu anlaşılmamaktadır. Ödeme Dekontunu Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine mail atmanız gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR