Sakla Samanı, Gelir Zamanı - Gülvira Maylibekova

Kompozisyonlar Gösterim: 46928

SAKLA SAMANI GELİR ZAMANI - KOMPOZİSYON

Bu atasözünün içinde çok büyük anlamlar var. Ama benim fikrimce bu atasözü daha çok parayla ilgili. Bu atasözü insanların parayla ilgili işlerde dikkatli ve akıllı olmasını istiyor.

Biz hayatımızda çok şey isteriz, fakat hepsi olmaz. Bu yüzden insanın daima sorunları çözmeye hazır olması lazım. Herkes bilir ki saman, yani para insan için önemli şeylerdendir. Paranın da sonu olur, bu sebepten bir şey yapmadan önce iyice düşünmemiz ve parayı tutumlu harcamamız gerekiyor.

Bence şu anda ülkemizde olan sorunlardan biri enerji kaynaklarının kısıtlı oluşudur. Çünkü bütün ülkemiz için enerji kaynakları yeterli değil. Tabii ki her aile varlık içinde yaşamak istiyor. Bu sebepten ben düşünüyorum ki herkesin her zaman, her yerde tutumlu olması lazım.

Sadece parayı değil, vaktimizi de idareli kullanmamız gerek, çünkü vakit o kadar çabuk geçer ki hiç anlamazsın. Vakit de para gibi kıymetli, bu yüzden bizim durmadan çalışmamız, yeni şeyleri öğrenmemiz gerek. Bizim için çok değerli olan zamanın kaybolmaması için gayret etmemiz lazım.

Dünyamız için en önemli şey nedir? Tabii ki su! Su insanın hayatında önemli bir rol oynar, çünkü susuz yaşam olmaz. Ama bazıları bunu hiç anlamıyor ve onu kullanmayı da bilmiyorlar.

Ben açıkça söyleyebilirim ki; dünyada hiçbir şey sonsuza kadar sürmez, yani her şeyin bir sonu vardır. Bu yüzden: “Sakla samanı gelir zamanı.” demek istiyorum.

Yazan: Gülvira Maylibekova

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Türkçe Hazırlık Sınıfı Öğrencisi

Okutman: Zehra Öztürk

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR