Yaşam - Aynura DÜŞENKULOVA

Kompozisyonlar Gösterim: 17280

          Hayatımızda her şey olabilir. Mesela, mutluluk veya mutsuzluk, zenginlik ya da fakirlik, sevinmek veya üzülmek, sevmek veya nefret etmek, savaşmak ya da barışmak, özlemek veya özlenmek, ağlamak veya gülmek... Bunların hepsi hayatımızda oluyor.

          Bugün insan mutlu, ama yarın ne olacağını bilemiyoruz. Belki daha mutlu olacak, belki de daha mutsuz olacak. Günümüzde herkesin kendine inanması gerekiyor. Çünkü geleceğini herkes kendisi seçiyor ve kendisi kuruyor. Bu nedenle, insana kendisinden başka kimse yardım edemez.

          Hayatta iyi yaşamak için, durumu iyileştirmek için çok çalışmak ve sürekli bir rekabet içerisinde olmak da gerekiyor.

          Bazıları için yaşam çok kolay, bazıları için ise çok zor. Bazı insanlar hayatın zorluklarından bıkıyorlar ve ölmek istiyorlar. Ama niçin o insanlar yakınlarını düşünmüyor, sadece kendilerini düşünüyorlar? O insanlar çok kötü ve kişiliksiz insanlardır.

          Yaşamak zor, ama ölmek çok kolay. Bence hayatın zorluklarından dolayı ölmeyi sadece iradesiz, kuvvetsiz, korkak insanlar seçiyor. Ama böyle yapmamak gerekiyor, her insanın yaşamın zorluklarıyla savaşması gerekiyor.

          Hayatın çok ağır da olsa onu sevmen gerekiyor. Çünkü, insan dünyaya bir kez geliyor ve bu nedenle hayatı sevmek onu iyileştirmek, onu faydalı bir şekilde değerlendirmek gerekiyor

11.11.2008

Aynura DÜŞENKULOVA

(Türkçe öğreniminde 2. ay)

Okutman:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR