Yunus Emre Enstitüsü 2020 Yaz Okulu Başvuruları Başladı

Yunus Emre Enstitüsü 2020 Yaz Okulu Başvuruları Başladı

Duyurular Gösterim: 7534

Yunus Emre Enstitüsünün Tematik Yaz Okulları'nın 2020 yılı başvuruları başladı.

Temelde Türkçe öğretimi ve Türk kültürünü yaşayarak tanımaya yönelik gerçekleştirilen yaz okulları 2018’den bu yana tematik olarak farklı alanlarda da hayata geçirildi. Arkeoloji Yaz Okulu, Türk Edebiyatı Yaz Okulu, Türk Mutfağı Yaz Okulu, Türk Sineması Yaz Okulu ve TABİP Bilim Yaz Okulu ile bu yıl da katılımcılar Türkiye’de misafir edilecek.

13-25 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi öngörülen Tematik Yaz Okulları'nın kapanış programı ise İstanbul’da olacak.

TÜRK EDEBİYATI YAZ OKULU (Turkish Literature Summer School) - DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yaz okulu öğrencilerinin, Türk edebiyatçılarıyla bir araya gelerek Türk edebiyatının farklı yönlerini keşfetmeleri ve çeviri noktasında kendilerini geliştirebilmeleri amaçlanıyor. Bunların yanı sıra İstanbul’da Türk edebiyatçılarına ilham veren mekânlara ve bu edebiyatçıların yaşamına tanıklık etmiş anıların ve eşyaların sergilendiği müzelere düzenlenecek olan gezilerle geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da edebiyat meraklıları unutulmaz bir deneyim yaşayacak.

Yaz Okulu Programı kapsamında, Türk edebiyatı yazarları, şairleri ve akademisyenlerle buluşmalar; okuma ve çeviri atölye etkinlikleri, uzmanlar tarafından verilecek zengin içerikli seminerler, Türk edebiyatı mekânlarına geziler (Gülhane Parkı Alay Köşkü, Ahmet Hamdi Tanpınar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sait Faik Abasıyanık Müze Evi, Masumiyet Müzesi, Edebiyat müzeleri, şair ve yazarların anı evleri, yayınevleri, kütüphane gezileri), Türkiye’nin Çeviri ve Yayım Destek Programı (TEDA) ile ilgili etkinlikler düzenlenerek zengin bir içerik sunulacak.

ARKEOLOJİ YAZ OKULU (Archaeology Summer School) - DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye’nin kültürel mirasının yurt dışında daha yakından tanıtılması amacıyla düzenlenen Dünya Kültür Mirasında Türkiye-Arkeoloji Yaz Okulu kapsamında, kültürel mirasa ve arkeolojiye meraklı üniversite öğrencileri misafir edilecek.

Program kapsamında Anadolu uygarlıklarından günümüze gelen arkeolojik mekanların, tarihi, mimari ve sanat tarihi açısından incelenmesi ile birlikte akademisyenler, kazı başkanları, alan uzmanları, müze müdürleri gibi uzmanlar tarafından zengin içerikli seminerler verilecek. Kazı alanları ve ören yerleri için hazırlanan belgesellerin ve filmlerin gösterimlerinin de yapılacağı programda katılımcılar için Troya, Efes, Göbeklitepe, Çatalhöyük Ören Yerleri; Troya Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Zeugma, Şanlıurfa, İstanbul Arkeoloji Müzesi ve Kütüphanesi ziyaretleri ile Çanakkale, İzmir, Şanlıurfa, Gaziantep, Ankara, Konya, Nevşehir ve İstanbul gezileri düzenlenecek.

TÜRK SİNEMASI YAZ OKULU (Turkish Cinema Summer School) - DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Bu sene üçüncüsü yapılacak Türk Sineması Yaz Okulu, Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin sinema birikimini dünya ile paylaşmak ve Türk sinemasını daha yakından tanıtmak amacıyla düzenlenen Türk Sineması Yaz Okulu’nda, Türk sinemasının gelişimi, yapıtları ve sanatçılar hakkında üniversite hocaları, yönetmenler, oyuncular, eleştirmenler tarafından seminerler verilecek.  Türk sinemasının geçmişten günümüze geçirdiği süreci yansıtan başyapıtlarının gösterimi ve bunlar hakkında üniversite hocaları, yönetmenler, oyuncular, eleştirmenler ile söyleşiler gerçekleştirilecek. Türk sinemasının meşhur ve önemli film mekânları, film platoları, film yapım firmaları, dizi/film çekim alanları, sinemalar ve sinema müzeleri gibi şehir gezileri ile tarihten günümüze sinema yolculuğu yapılacak.

TÜRK MUTFAĞI YAZ OKULU (Turkish Gastronomy Summer School) - DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye’nin mutfak zenginliğinin daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla ilk kez düzenlenen Türk Mutfağı Yaz Okulu ile gastronomi dalında eğitim gören ve profesyonel olarak mutfak sektöründe çalışan gençler Türkiye’de misafir edilecek.

Türk mutfağının binlerce yıllık geçmişini yerinde görerek ve yerel lezzetleri Türk şeflerle birlikte yarapak Türkiye’de bir lezzet yolculuğuna çıkılacak. Yaz Okulu, genç mutfak profesyonellerinin Türk mutfağını daha yakından tanıma ve Türk yemeklerinden esinlenerek kendi mutfaklarında kullanma imkanı sağlayacak.

TABİP BİLİM YAZ OKULU (TABİP Science Academy School) - DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ 

Yunus Emre Enstitüsünün T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürüttüğü Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi (TABİP) kapsamında TABİP Bilim Yaz Okulu geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da düzenleniyor. TABİP Bilim Yaz Okulu; bilim diplomasisi faaliyetlerine katkı sağlamayı ve Türkiye’nin akademik gücünü dünyanın çeşitli ülkelerinden katılacak olan öğrencilere tanıtmayı amaçlıyor.

TABİP Bilim Yaz Okulu kapsamında farklı ülkelerden toplamda 25 yabancı öğrenci Türkiye’nin seçkin  üniversitelerinde eğitimlere katılacak, Türkiye’nin önde gelen şirketlerini ziyaret edecek ve eğitimlerden arta kalan zamanlarda şehir turu yaparak Türk kültürünü tanıma fırsatı yakalayacak.

Tematik Yaz Okulları’na 20 Şubat-31 Mart 2020 tarihleri arasında basvuru.yee.org.tr adresinden başvuru yapabilirsiniz.

 

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ TEMATİK YAZ OKULLARI

TÜRKÇE YAZ OKULU (Turkish Summer School)

TÜRK EDEBİYATI YAZ OKULU (Turkish Literature Summer School)

ARKEOLOJİ YAZ OKULU (Archaeology Summer School)

TÜRK SİNEMASI YAZ OKULU (Turkish Cinema Summer School)

TÜRK MUTFAĞI YAZ OKULU (Turkish Gastronomy Summer School)

TABİP BİLİM YAZ OKULU (TABİP Science Academy School)

 

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ YAZ OKULLARI BAŞVURU SAYFASI

 https://basvuru.yee.org.tr

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR