Kişisel Değerlendirme Tablosu A2- Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi

Aavrupa Dil Portfolyosu Gösterim: 4151

Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi (Common European Framework of Reference for Languages - CEFR), Avrupa Konseyi tarafından 1990'larda dilde yeterlik seviyesini ölçmek için uluslararası bağlamda geliştirilmiş bir standarttır.

Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi, dil yeteneğini tanımlayan 6 seviyeden (A1, A2, B1, B2, C1, C2) oluşmaktadır. Her seviye için kişisel değerlendirme tabloları hazırlanmıştır

Kişisel Değerlendirme Tablosu A2- Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi

A2

Dinleme

Beni doğrudan ilgilendiren konularla ilişkili kalıpları ve çok sık kullanılan sözcükleri anlayabilirim. (Örneğin; En temel kişisel ve ailevi bilgiler, alışveriş, yerel çevre, meslek). Kısa, net, basit ileti ve duyurulardaki temel düşünceyi kavrayabilirim.

 

Okuma

Kısa ve basit metinleri okuyabilirim. İlanlar, kullanım kılavuzları, mönüler ve zaman çizelgeleri gibi basit günlük metinlerdeki genel bilgileri kavrayabilir ve kısa kişisel mektupları anlayabilirim.

 

Karşılıklı Konuşma

Bildik konular ve faaliyetler hakkında doğrudan bilgi alışverişini gerektiren basit ve alışılmış işlerde iletişim kurabilirim. Genellikle konuşmayı sürdürebilecek kadar anlamasam da kısa sohbetlere katılabilirim.

 

Sözlü Anlatım

Basit bir dille ailemi ve diğer insanları, yaşam koşullarımı, eğitim geçmişimi ve son işimi betimlemek için bir dizi kalıp ve tümceyi kullanabilirim.

 

Yazma

Kısa, basit notlar ve iletiler yazabilirim. Teşekkür mektubu gibi çok kısa kişisel mektupları yazabilirim.

Kişisel Değerlendirme Tablosu A1- Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi

 

Kişisel Değerlendirme Tablosu B1 - Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi

Kişisel Değerlendirme Tablosu B2 - Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi

Kişisel Değerlendirme Tablosu C1 - Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi

Kişisel Değerlendirme Tablosu C2 - Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR