YURTDIŞI TÜRKLER GENÇLİK KAMPLARI

YURTDIŞI TÜRKLER GENÇLİK KAMPLARI

Duyurular Gösterim: 4143

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa, yurt dışında yaşayan gençlerimize yönelik “Yurtdışı Türkler Gençlik Kampı” programı her sene düzenlenmektedir.

19-25 Nisan 2019 tarihleri arasında Kastamonu ve Antalya şehirlerinde düzenlenecek program, yurt dışında yaşayan 18-25 yaş arasındaki tüm gençlerimizin başvurularına açıktır.

Gençlik Kamplarına katılım ücretsizdir ve yurt dışından gelecek katılımcıların Türkiye’ye gidiş-dönüş ulaşım giderleri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenecektir.

Kamp Tarihleri: 19 Nisan - 25 Nisan 2019

Katılımcılara Sağlanacak İmkânlar

Katılımcıların yurt içi transferi, konaklama ve yiyecek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanacaktır. Kamplara yurt dışından katılmaya hak kazanan gençlerimizin Türkiye’ye geliş-gidiş seyahat giderleri (uçak bileti) Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca desteklenecektir.

“Sadece başvuru sisteminde belirtilen uçuş noktalarından ulaşım imkanı sağlanacaktır. Sistemde belirtilen ulaşım noktalarına kadar olan ulaşım giderlerini Başkanlığımız karşılamamaktadır.”

 

BAŞVURU SAYFASI

Başvurular, http://basvuru.ytb.gov.tr adresinden 21 Şubat - 31 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Program Şartları

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olmak,

2. Yurt dışında yerleşik olmak,

3. 18-25 yaş aralığında olmak (1994-2001 yılları arasında dünyaya gelmiş olmak),

4. Gençlik Kamplarına daha önce katılmamış olmak.

5. Belirtilen koşullar dışında kampçı kabul edilmeyecektir.

Program Kuralları

1. Programa başvurular sadece başvuru.ytb.gov.tr adresinden çevrimi olarak alınacaktır.

2. Başvuru sahipleri başvuru sistemine Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya Mavi Kart numarası ile giriş yapacaklardır.

3. Programa başvuru için sistemde, “Kişisel Bilgiler, İletişim Bilgileri ve Eğitim Bilgileri” bölümlerinin doldurulması zorunludur.

4. Pasaport bilgilerinin girilmesi zorunludur. Adınız ve soyadınızı pasaportunuzda yazıldığı şekilde sisteme girmeniz gerekmektedir. Verilen bilgilerin hatalı veyahut eksik olması durumunda Başkanlığımızın herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

5. Başvurusu uygun bulunan adaylar, kamp kontenjanları dikkate alınarak bir kampa yerleştirilecektir. Kontenjana dâhil edilmeyen adaylara Başkanlığımız tarafından herhangi bir bildirim sorumluluğu bulunmamaktadır.

6. Kamp döneminde her katılımcının kamptaki aktivitelere katılımı zorunludur.

7. Kamp döneminde kamp alanını terk etmek mümkün olmayacaktır.

8. Olumsuz davranışlarda bulunanlar hakkında her türlü işlemi yapmaya Başkanlığımız haizdir.

9. Yolculuklarda ve kamp süresince alkol, sigara v.b. zararlı madde kullanımına izin verilmeyecektir.

10. Katılımcı kamp programına katılırken program kurallarını kabul etmiş sayılır.

 

KAMP BİLGİLERİ

Kamplarla ilgili daha detaylı bilgi için http://genclikkamplari.gsb.gov.tr adresinden bilgi alınabilmektedir.

Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampı

Kamp merkezi Kastamonu'ya 10 km uzaklıkta bulunan Kadıdağı Yaylası mevkiindedir. Kastamonu şehir merkezi ile kamp alanı yaklaşık 10 dakika sürmekte olup deniz seviyesinden 800 m. yüksekliktedir.

Kampta, Paintball, Oryantiring, Yüksek İp Aktiviteleri, Ata Binme, Doğa Yürüyüşü, Voleybol, Futbol, Geleneksel Türk Sokak Oyunları, El Sanatları, Halkoyunları, Müzik, Tiyatronun yanı sıra; Kastamonu Şehir Gezisi, Safranbolu Şehir Gezisi, Daday İlçesi At Çiftliği Gezisi, Ilgaz Dağı Çevre Gezisi de yapılmaktadır.

 

Antalya Alaaddin Keykubat Gençlik Kampı

Kamp merkezi Antalya'ya 12 km uzaklıktadır. Kampta voleybol, basketbol, tenis, badminton, mini futbol, masa tenisi aktivelerinin yapılabileceği sahalar ile amfi tiyatro ve yapay tırmanış duvarı bulunmaktadır. Kampta, El sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Spor Aktiviteleri, Geziler yapılmaktadır.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Bilgi almak için Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine e-posta gönderebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR