2019 YILI TÜRKİYE BURSLARI BAŞVURULARI BAŞLADI

2019 YILI TÜRKİYE BURSLARI BAŞVURULARI BAŞLADI

Duyurular Gösterim: 4489

Türkiye’deki seçkin üniversitelerde burslu eğitim almak isteyenler için Türkiye Bursları 2019 yılı başvuruları 15 Ocak 2019 tarihinde başladı. Başvurular 15 Ocak–20 Şubat 2019 tarihleri arasında www.turkiyeburslari.gov.tr adresinden yapılacaktır. 

Adayların, başvuru için gereken bilgi ve belgeleri başvuru sistemi üzerinden yüklemesi gerekmektedir.

Başvurular lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere tüm düzeylerde alınacaktır.

TÜRKİYE BURSLARI BAŞVURU SAYFASI

Türkiye Burslarına Kimler Başvurabilir?

Başvurulan burs düzeyine göre bir alt düzeydeki programdan (örneğin Yüksek Lisans için Lisans programından, Doktora için Yüksek Lisans programından) mezun ya da içinde bulunulan akademik yılın sonunda mezun olabilecek durumda olan adaylar Türkiye Burslarına başvurabilir.


"Türkiye Bursları"nı farklı kılan nedir?

Türkiye Bursları kapsamında öğrencilere hem maddi destek sağlanmakta hem de öğrenciler yükseköğretim düzeyindeki üniversitelere yerleştirmektedirler.

Başvurular; lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde okumak isteyen adaylara açık olacaktır.
Araştırma Bursları, Başarı Bursları ve KATİP gibi diğer programlar Türkiye Bursları ile karıştırılmamalıdır. Araştırma Bursları, Başarı Bursları ve KATİP programlarının tarihleri farklıdır ve web sitesinden veya sosyal medya kanallarından düzenli olarak duyurulmaktadır.

Fuat Sezgin Bilim Tarihi Burs Programı

Fuat SEZGİN’in Bilim Tarihi alanındaki çalışmalarından dolayı 2019 yılı Fuat SEZGİN Yılı ilan edilmiştir. Bu kapsamda yıl boyunca sayısız program ve etkinlik düzenlenecektir. Türkiye Bursları olarak, Bilim Tarihi alanında İslami Bilim Tarihi üzerine yoğunlaşmak isteyen öğrenciler için “Fuat Sezgin Bilim Tarihi Araştırma Burs Programı” açılacaktır.

Uyarı:
2019 Başvuruları İçin PASSPORT BİLDİRİMİ
2019 yılı Türkiye Bursları başvuru ve değerlendirme sürecinin bir parçası olarak, öğrenci seçimlerini ve sonraki aşamaları kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla tüm adayların geçerli bir pasaport ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Başvuru İşlemleri Videosu



Nasıl Başvurulur?

Değerlendirme ve Seçim Süreci

Başvuru Takvimi

 Turkish Scholarships 2019 Applications

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR