İlk Kural: Sorgula

Kompozisyonlar Gösterim: 4882

   Doğru yol daima zor olan yoldur. Ben bir toplumdan sorumlu değilim. Önce kendimden sorumluyum. O halde "Ben doğru yolda mıyım?" Doğru yoldan kastım nedir? Hayatta seçimlerinizle yaptığınız "olması gereken bu" dediğiniz kararlardır özetle. "Ben" diyin içinizden şöyle etrafıma bakıyorum da "acaba bulunduğum yerde şuanda olduğum durumdan memnun muyum?" dediğiniz anda kilitler açılacak, belki kendinize bile itiraf edemediğiniz parçaları göreceksiniz. Ne yazık ki sadece kendinizi kandıramazsınız, yani kaçamazsınız istediğiniz kadar koşun.

   Çoğu hedeflerimize bir hevesle başlayıp ertesi gün havlu atıp pes etmemizin nedeni nedir? Belkide onu "gerçekten" istemiyoruzdur. Ama aslında ona ulaşmayı çok istiyoruz, ona çok ihtiyacımız var sadece çabamızı yeterince göstermiyoruz. Bu aşırı tembelliğin arkasında ne yatıyor olabilir? Belkide daha başka "sorunlar haritası" vardır. Neden sorgulamıyoruz? Bence pek az sorguluyoruz. Hayatın akışına kapılıp benliğimizi unutuyoruz. Yapılması gerekenleri erteliyoruz..

  Elinde veri yoksa konuşamaz, bilgiye ulaşamazsın. Sorguladığın anda parçalar birbirini tamamlamaya başlar. Emin olmalısın ki daima bir parça eksik olacaktır. Sen huzuru hissedene kadar. Vicdanın rahat mı? Sorgula, kulak ver. Allah, vicdanınla seslenir sana.

  Saçma gibi geliyor biliyorum, farkındayım ancak "1 SANİYE"nin bile teminatının verilmediği ve o "1 SANİYE"yi evrende ki tüm kaynakları uğrunda harcasak bile geri getiremeyeceğimiz kişileriz biz. Halbuki gözlerinizi açın, bir bakın o "1 SANİYE" diye azımsadığımız minicik zaman tanesinde neler oluyor. Doğru yol sıkıcıdır, göğüs germen gerekir, mücadele etmen gerekir, merdivenin sonunu göremezsin bazen, yere düştüğünde yine kalkman gerekir ve yine düşersen yine kalkman gerekecek. Hiçbiri hayat kadar sağlam vurmaz biliyor musun? İstediğin kadar düş, dibe vur çıkacak tek yer yukarısıdır yine de. Hatta öne doğru düşerken bile ileri doğru gidiyorsundur aslında..

   Doğru yol aranmalı, sorgulanmalı, bulunmalı, içini açmalı ve mühürlenmiş o kalbin içine koyulmalı. Işığını parlatsın ki önünü görebilesin. Duygularımız olduğu için şanslıyız. Düşündüğümüz için çok şanslıyız. Bizler mükemmeliz. Her gün yenileniyoruz. Eğer yolunu kaybedersen, öyle hissedersen. Eğer bir şeylerin değişmesi gerektiğinin farkındaysan, şimdi başlasan iyi olur! Peşinden git. Çünkü zamanla her şey değişir.

Volkan KARTAL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR