Değişim Çemberi

Kompozisyonlar Gösterim: 8216

    Her şey zamanla değişir dendiğinde önceden inanmadığım bir olguydu bu. Gerçekten de öyle mi? Değişimin kendisi hariç her şey değişiyor gibi. Hiçbir zaman aynı kalmayacak yaşamımızın oyuncularıyız. Kendi hikayemizin kahramanıyız, baş rolüyüz, aslında hepsi biziz.

     Sen dünyasın, o yüzden sen değişirsen dünya değişir. Çok mu büyük hedef bu? Öyle mi geldi sana? O halde dünyayı değiştiremiyorsan dünyanı değiştirirsin. Hepsi bu.

   Önce seni yavaşlatan toksit maddelerden kurtul ki daha hızlı ilerleyebilesin. Biri seni yavaşlatıyorsa ağırlıgını yere bırak ve devam et. Eğer değmiyorsa geride bıraktıkların için üzülme. Bir şeyleri değiştirmek için değişmek zorundasındır çünkü ve sessiz kalmayarak başla, kendini göster, duymuyorlarsa dürt onları kulağına usulca yaklaş ve bağır!

    Sonuç olarak her türlü değişim acı verir. Çünkü yeni uğruna eski geride bırakılır. Sonuçlarına katlanabileceksen devam et. "El alem ne der" diye kaç fırsat kaybettiniz. "Ya bir şey derse,ya kötü sonuçlanırsa, "hata mı yapıyorsunuz kontrol edin bir... Sorun yoksa sallayın gitsin be. Ölümlü dünya sonuçta, hem uzun da yaşamıyoruz baksanıza, yanınızdan kaç kişi eksildi, kaç kişi eksilecek. Belki de eksilenleri de göremeyeceksiniz hiç. Az önce hayatın gerçekleriyle yüzleştiniz.

   Güçlü ol ve yapman gerekeni yap. Kimsenin seni kırmasına izin verme. Ama bir şeyler değiştiğinde değişmesine izin ver. Durdurma karşı çıkma. Sonuçta biz seçimlerimizle insanız...               

Volkan Kartal

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR