"Oyun ve Etkinliklerle Türkçe Öğretimi" kitabı çıktı

Kitap, CD ve Siteler Gösterim: 14043

Yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanında her geçen gün yeni öğretim setleri ve yardımcı kaynaklarla karşılaşıyoruz. Bu alanda yapılan çalışmaları ve yayınlanan eserleri elimizden geldiğince tanıtmaya okutmanların ve öğrencilerin istifadesine sunmaya çalışıyoruz. Bu yazımızda sizlere Uğur KILIÇ ve N. Burcu TAKIL tarafından hazırlanan "Oyun ve Etkinliklerle Türkçe Öğretimi" kitabından ve özelliklerinden bahsedeceğiz.

"Oyun ve Etkinliklerle Türkçe Öğretimi" kitabı alanda eksikliği hissedilen çalışmalardan biridir. Söz konusu eksikliği bir nebze olsun gidereceğine ve alanda yapılacak çalışmalar için temel teşkil edeceğine inandığımız bu çalışma, Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Metni’nde yer alan yeterlikler ve bu yeterliklerden yola çıkılarak oluşturulan kazanımlar dikkate alınarak hazırlanmıştır.

Kitap; dinleme, okuma, konuşma, yazma olarak ifade edilen dilin dört temel becerisine ek olarak dil öğretimini işlevsel kılan dil bilgisi ve kelime bilgisi alanları da eklenerek altı alanda altmış oyun ve etkinlikten oluşmaktadır. 

Oyun ve etkinliklerin tamamı, öğrenmeyi teşvik edici rekabete dayalı bir oyun kurgusu içerisinde, yetişkin ve çocuk öğrencilerin hepsine hitap edecek şekilde hazırlanmıştır.

Öğreticilerin rehberliği düşünülerek oyun kuralları açık bir şekilde verilmiştir.

Her bir oyun ve etkinlik çek-kopar sayfa şeklinde tasarlanmıştır.

Oyun ve etkinliklerin sonunda sembolik olarak verilen ödüllerle, güdülenme ve grup içi motivasyon sağlanmaya çalışılmıştır.

Sembolik ödüllerin her birinde, dil öğretiminin kültür aktarımı ve öğretimi olduğu düşüncesinden hareketle; ülkemizi, kültürümüzü tanıtmaya yönelik unsurlar kullanılmıştır.

Ciddi bir emeğin ürünü olan “Oyun ve Etkinliklerle Türkçe Öğretimi” isimli bu kitabın alanda çalışan okutman, akademisyen ve uzmanlar için ciddi bir ihtiyacı karşılayacağına, Türkçe derslerini daha zevkli ve renkli kılacağına, yapılacak daha iyi çalışmalara yol göstereceğine inanıyoruz.

Kitabı satın almak için tıklayınız...

KİTAPTAN ÖRNEK SAYFALAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR