"TÜRKÇE BAYRAMI" ÜLKER ARENA'DA

Duyurular Gösterim: 4453

Yunus Emre Enstitüsü

tarafından düzenlenecek olan

1000 YILIN SESİ TÜRKÇE BAYRAMI

22 Ağustos 2015 tarihinde

Ülker Arena'da. 


Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Türkçe Yaz Okulu programı, Türkçe öğrenmek için 38 ülkeden gelen yaklaşık 500 katılımcıyı Türkiye’de çeşitli şehirlerinde ağırlamaya devam ediyor.
Türkçe Yaz Okulu 2015 programı, 22 Ağustos’ta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek “1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı” etkinliğiyle son bulacak.

Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Türk Hava Yolları ve Vakıfbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan “1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı”, 22 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00’te İstanbul Ataşehir'de bulunan Ülker Sports Arena'da kutlanacak. Programa yurt içinden ve yurt dışından yoğun katılım bekleniyor.


1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı, Turkcell, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, TRT, Ziraat Bankası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜRKSOY, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından da destekleniyor.

Öğrencilerin sadece Türkçe öğrenmelerini değil, Türkiye'yi ve Türk kültürünü de tanımalarını amaçlayan 2015 Türkçe Yaz Okulu, 27 Temmuz Pazartesi günü başladı. Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitelerine bağlı Türkçe Öğretim ve Uygulama Merkezleri ortaklığında yürütülen Türkçe Yaz Okulu projesine seçilen öğrenciler, İstanbul dâhil olmak üzere 11 ilde gerçekleştirilen faaliyetlere katılarak hem Türkçe seviyelerini ilerletme hem de Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyorlar.

Türkçe Yaz Okulu; Türkçe kursu, kültür-sanat faaliyetleri, gezi programları ve sosyal etkinliklerden oluşmakta olup 1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı isimli kapanış programı ile sona erecektir.

Proje kapsamında 200 Türkoloji öğrencisi İstanbul'da, yaklaşık 300 öğrenci ise Bursa, Samsun, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Gaziantep, Denizli, Aydın, Zonguldak ve Nevşehir şehirlerinde hem Türkçe dersleri almakta hem de bulundukları şehirler ve çevre illerin gözde turizm merkezlerini ziyaret ettiler.

Öğrenciler, pek çok farklı yörenin mutfağından geleneksel el sanatlarına kadar şehirlerimizin kendilerine has güzelliklerini ve kültürel özelliklerini yerinde tanıma fırsatı buldular.

Türkiye'yi çok sevdiklerini, özellikle Türk mutfağına hayran kaldıklarını ifade eden öğrenciler, projeye katılabildikleri için çok şanslı olduklarını ifade ederken kendi ülkelerinde Türkçe öğrenerek başladıkları yolculuğa Türkiye’de devam etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Muhtelif şehirlerde bulunan bütün öğrenciler 18 Ağustos Salı günü İstanbul’da bir araya gelerek İstanbul’un tarihî ve kültürel yerlerini görme imkânı bulacaklar. Program, 22 Ağustos Salı günü düzenlenecek “1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı” ile son bulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR